Welcome to our blog....
Denne bloggen ble først og fremst opprettet for å holde familien på østlandet oppdatert om hva som skjedde her på Vestlandet. Men så viste det seg at det var jo flere som syntes det var kjekt å følge med, noe forfatteren av bloggen setter meeeget stor pris på. Så her inne skriver vi mest om hverdagen i vår "lille" familie på fem..

When I started to blog, it was above all to keep the family "over there" updated. But as it turned out, several others showed their interest, something the author very much appreciates. So if you're interested, you can read all about our "little" family of five.. And since I've got some friends in the UK and US I'll try to write in english as well....

mandag, april 18, 2011

"Bake kake søte..."

En av helgens prosjekter... Sukkerbrød fylt med hjemmelaget sjokolademousse og bringebærfromasj.
 Da eg skulle lage sjokoladesausen til moussen måtte eg bruke blant annet marshmallows. Kult. Har faktisk ikke laget mat med marshmallows i egentlig, så det var en artig opplevelse. Men du og du.. Den sausen var bare såååå utrolig god, og marshmallowsen gjorde den skikkelig fluffy! Tror eg må lage den en gang bare for å ha over is!!!
When I made the chocolatesaus for the mousse one of the ingredients were marshmallows. Cool. I have never actually made food that involves marshmallows, other than smorsh. But my and my.. That saus was just sooo amazingly delicious, and the marshmallows made it all fluffy. Yum. I HAVE to make just for a sunday special!!!
 Har også kjøpt meg litt nye effekter for å gjøre dekoreringen mer spennende. Som denne perlemorssprayen. Kjempegøy.
I have also bought myself some "toys" to have some fun decorating. Like this pearl spray. Fun fun fun...


Oppskriften til kaken fant eg på en blogg eg snublet over. Passion4baking heter den, og der finner man jammen mye fantastisk...Og siden eg skal lage kake til herlige Julies konfirmasjon ville eg gjerne finne på noe nytt. Og det ble noe eg absolutt kan anbefale..
The recipe for my cake I found on this blog I happened to stumble across. It's called passion4baking, and wow. You'll really get inspired. And since I'm making the cake for Julies confirmation, I wanted to do something new.

4 kommentarer:

  1. Så flott kake, du er flink! Hva har du brukt til å trekke den med? Det var så kvit og fin farge. Sånn helt kvit marsipan eller sukkerpasta vet jeg bare å få kjøpt på internett og det er ganske dyrt..kanskje du har funnet et lurt sted?? :)

    SvarSlett
  2. Dette er faktisk helt vanlig marsipan. Eldorado sin faktisk, for den er så god å jobbe med. Men eg har sprayet den med perlemorspray, og det er litt hvitt i den.Så den fikk igrunn et mer hvitt utseende. Ellers tenkte jeg å lage MMF (marshmallowsfondant) Den er helt hvit og har samme konsistens som marsipan.

    SvarSlett
  3. Den kaken var bare helt lekker! Både å se på og å spise :) Og du? Jeg kommer gjerne på is med sånn sjokoladesaus på en dag altså, hihi :)
    Du er FLINK søs!!

    SvarSlett
  4. Hmm.. Der satte du meg på noe. Kanskje en søsterkveld med is og hjemmelaget saus? Eller jordbær..tror dette må utforskes nærmere!
    Det er en hard jobb, men siden ingen andre vil, må nok vi to ta støyten! ;0)

    SvarSlett